Sublimare pe Aluminiu

La Alumni Prints folosim doar tehnologie de ultima generatie in procesul de sublimare pe aluminiu. Dar inainte de a va povesti care sunt avantajele acestui lucru permiteti-ne sa va explicam pe scurt ce inseamna sublimarea pe placi de aluminiu.

Sublimare, inseamna de fapt un transfer termic al culorilor pe o suprafata. Aceasta suprafata poate sa fie de multe tipuri dar pentru articolul de fata ne vom referi doar la sublimarea pe placi de aluminiu.

Pentru a sublima o imagine pe aluminiu este nevoie de:

  1. O imagine de resolutie inalta, doar aceasta putand garanta un rezultat HD, in special cand vorbim de dimensiuni mai mari de 80x60cm pentru tablou.

  2. Un soft special pentru RIP (de exemplu WAssatch)

  3. O imprimanta speciala de sublimare Epson.

  4. O presa termica.

  5. Placi special tratate de alumniu de la Chromaluxe.

Procesul de sublimare pe aluminiu in cativa pasi simpli:

Poza dumneavoastra este prelucrata in photoshop iar apoi transferata in soft-ul special numit wassatch. Cu ajutorul acestuia se face conversia (rip-ul) imaginii astfel incat sa se poate printa cu imprimanta pentru sublimare.

Data obtinut print-ul pe hartie speciala de sublimare acesta se lipeste cu un scotch rezistent termin de placa tratata de Aluminiu Chromaluxe. Acesta poate sa fie white sau silver(se vede aluminiul), fiecare tip putand fi la randul sau de trei feluri: mat, lucios sau semi lucios. In total 6 combinatii.

In functie de unde doriti sa expuneti printul pe aluminiu, si bineinteles sfatuindu-va cu noi putem alege tipul ideal de material pentru orice conditie de mediu.

Dar sa revenim la proces.

Data lipita hartia de sublimare de placa speciala tratata de alumniu, amandoua sunt introduse in presa termica cu aer comprimat. In functie de dimensiunea placii se lasa de la 50 sec pana la cateva minute sub presiune la o temperatura inalta astfel incat culorile se imprima direct in interiorul placii.

Si odata imprimate nu numai ca veti obtine o imagine HD, cu culori atat de vii incat par sa se ridice din tablou…dar acestea vor ramane neschimbate pana la 65 de ani. Veti putea sa va bucurati si peste doua decenii de imagine exact ca in ziua in care ati primit-o de la noi.

Dimensiunile pe care vi le putem oferi variaza intre 20x25cm si 100x150cm. Pentru mai multe detalii legate de proces precum si orice alte intrebari sau comenzi puteti sa ne sunati la 0721 922 425 sau sa ne dati un mail la alumniprints@gmail.com

Deasemenea pentru a vedea exemple reale de printuri realizate intrati pe pagina noastra de facebook si pe www.alumniprints.ro

Matei Fugaru